Завърналата се в Марица (Пловдив) Лора Китипова даде интервю пред volleymaritza.bg. За

...
Завърналата се в Марица (Пловдив) Лора Китипова даде интервю пред volleymaritza.bg.
За
Коментари Харесай

Лора Китипова: Радвам се, че отново съм у дома

Завърналата се в Марица (Пловдив) Лора Китипова даде изявление пред  volleymaritza.bg.

За Лора това ще е трети престой при шампионките, а в предните два пъти тя стана част от две от историческите представяния на тима – първото класиране в групите на Шампионската лига и серията от три следващи победи в груповата фаза на ШЛ.

– Лора, добре пристигнала още веднъж в Марица. Как се чувстваш?

– Много се веселя, че още веднъж съм тук. Чувствам се добре, във у дома няма по какъв начин да не се чувстваш добре. Всичко е на равнище в клуба.

– През предишния сезон игра в Казахстан. Как мина там сезона?

– Беше друго, друга просвета, нови хора и много далеко. Като цяло беше тежък сезон за мен, само че значимото е, че постигнахме задачите, които бяха сложени пред тима.

– През идващия сезон Марица още веднъж ще играе в Шампионска лига. Как виждаш групата, в която попаднахте? 

– Ние сме много млад тим и играем против два доста мощни отбора Савино Дел Бене (Скандичи) и Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и мисля, че против тях в случай че успеем да откраднем точка ще е огромно достижение. Ще търсим победи против другия тим в групата – Вашаш Обуда (Будапеща), с който не съм осведомена. Смятам, че там можем да покажем нашия капацитет.

– В Шампионска лига имаш доста хубави моменти с Марица. Беше част от тима, който влезе за първи път в групите на шампионата, а по-късно и от отбора записал три следващи победи в ШЛ. Какви бяха тези страсти за теб?

– Това са мачовете, които в никакъв случай няма да не помни в кариерата си. Преди мача с Енисей (Красноярск) имахме доста тежък мач и против финландския ЛП Сало (Сало). Емоциите са неповторими. Отбор от дребна България да бие два пъти съветски грандове в Русия е нещо неповторимо. Надявам се да създадем и този сезон някоя изненада. Кой знае, можем да бием Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул).

– С Жана Тодорова още веднъж се събирате в един тим.

– С Жана се познаваме доста добре. Тя беше доста дребна, когато за първи път заигра в националния тим и се познаваме оттогава. Играем дружно както в националния тим по този начин и в Марица и Прометей (Днипро). Познаваме се доста добре, разбираме се и се сработваме отлично. Това е доста значимо за либеро и разпределител. Мисля, че това ще е огромен плюс изключително за по-младите да гледат от нас и да се учат. Според мен това ще им е от огромна изгода.

– През новия сезон ще играеш против сестрата ти Александра Китипова, която играе в Марица 2022 (Пловдив). Имали ли сте сходни конфликти, макара и не импровизирано равнище? 

– Не, за първи път ще се случи. Мисля, че се пада по този начин, че ще и упражняваме дружно в избрани моменти. Тя е доста обезпокоена, тъй като съм много по-голяма от нея и съм много сериозна. Нямам нищо срещу да удрям няколко пъти.

– Запозната ли си с конкуренцията в България през новия сезон?

– Честно казано не съм осведомена кои тимове ще вземат участие. Когато бях в чужбина постоянно съм се опитвала да проследявам шампионата, да виждам мачовете на Марица. Знам, че доста тимове са много подмладени. Гледах и Световното състезание до 19 години и там имаше доста състезателки от Марица. Има доста качествени девойки и се вижда, че се работи добре с тях. Радващо е, че има тимове, които се пробват да стигнат до равнището на Марица, което е похвално и се надявам в действителност да се работи в такава тенденция и да се основават конкурентно способни тимове.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Пожелавам си на мен и на всички да са живи и здрави, тъй като това е най-важното. Победите ще си дойдат.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР